Logo

Equal Hungary Parking Kft.

Panaszlevél, fellebbezés

Amennyiben Ön kézhez kapta felszólító levelünket és

1., Enyém az autó, de nem ismerem el a parkolási szabályok megsértését, nem értek egyet a parkolóőr döntésével:

Jelezze felénk írásban az okait (e-mail, posta), mellékelje az álláspontját alátámasztó dokumentumok másolatát. (később az eredeti iratokra is szükség lesz)

Ha okait megalapozottnak találjuk, továbbítjuk azokat a Horvát társaságnak elbírálásra.

Itt szeretnénk tájékoztatni, hogy a Horvátországban elkövetett parkolási szabálysértésekre minden esetben a Horvát törvények és szabályok vonatkoznak. Ide tartozik a pótdíjazás oka, mértéke, fizetési határidő, esemény dokumentálása, elévülés, késedelmi kamat számítása.

Amennyiben nem ért egyet a Parkoló társaság döntésével, bírósághoz fordulhat. Ilyen esetben a Horvát Bíróság jogosult dönteni az Ön jogi képviselőjének indítványára.

2., Már nem volt enyém az autó a parkolás időpontjában

Küldje el részünkre az Okmányiroda által záradékolt adás-vételi szerződés másolatát, leellenőrizzük és töröljük az ügyét.

Lopás esetén küldje el a Rendőrségi bejelentés dokumentumait.

3., Enyém a rendszám, de nem az én autómon van:

Ebben az esetben Rendőrségi feljelentést kell tennünk egyedi azonosító meghamisításáért és az ügy kivizsgálásáig szüneteltetjük az ügyét.

4., Kölcsönadtam az autómat:

Ezt nem tudjuk indokként elfogadni. A parkolási cég az autót bünteti. Az objektív felelősség elve alapján az autó –nyilvántartásba bejegyzett tulajdonosa ellen tudunk eljárni. A tulajdonos később behajthatja költségeit az autó tényleges használóján.

FONTOS!

Panaszát a céges felszólító levél, vagy az azt követő emlékeztető levél átvétele után tegye meg, mielőtt az ügyvédi felszólítással kezdetét veszi a jogi behajtási folyamat!